Upplev live-hiphop i Sverige

Live-hiphop av olika kvalitet går att uppleva lite här och var runt om i Sverige, men ska man se något riktigt bra så brukar man oftast behöva ta sig till någon storstad. I norra Sverige är det främst Luleå och Umeå som gäller, medan det längre söderut finns grym hiphop att ta del av i allt från orter som Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö, för att nämna några.

Som vanligt är dock utbudet störst i huvudstaden, då det som vanligt är en knutpunkt i Sverige vad man än i princip talar om. I Stockholm hittar man allt ifrån sköna hiphop-jam till rap battles av olika slag och inbokade spelningar med diverse artister. På Södra Teatern eller Kulturhuset så har du kanske bäst chans att hitta något av intresse, men hör du dig för om du träffar någon likasinnad i Stockholm så kan de säkerligen ge dig information om vad mer som finns på tapeten inom de närmaste dagarna.

Enklast är det att ta tåget till Stockholms Centralstation och ordna boende på något schysst men överkomligt hotell som Elite, varvid du därefter kan ta dig till alla event du vill antingen till fots eller via tunnelbanan.

Har du tur kanske du till och med råkar stöta på några spontana cyphers eller battles utanför någon av stans olika hiphop-klubbar eller event, något som verkligen är nice att finna för er riktiga heads därute. Detta är självklart inte heller någonting som är unikt för enbart Stockholm utan relativt vanligt i alla större svenska storstäder om man nu som sagt har lite bra flyt. Känner du dig dessutom manad att delta brukar det allt som oftast bara vara att haka på, men det kanske är bäst att fråga först bara för att vara på den säkra sidan.