Sminka dig som artist

Smink lyfter ett ansikte och framhäver dessutom dig som artist. Att sminka sig som ett proffs kräver lite träning men det är inte så svårt som du tror. Det gäller att vara metodiskt och ta det steg för steg. Sedan tar det inte mer än 10 minuter att få en snygg sminkning som ser riktigt proffsig ut. Ha lite tålamod och börja med att inhandla rätt produkter. Hitta det du behöver online.

Var inte blygsam

En artist är inte sparsam med smink utan vågar ta i för att sticka ut och synas både på stan och på scen. Med andra ord måste du våga mer än du gör till vardags om du ska lyckas. Börja exempelvis med att satsa på en bra ögonbrynspenna och en eyeliner. Många artister framhäver sin look genom att måla en bred eyeliner med vinge i ögonvrån.

Skapa en signatur

Fundera över hur just du skapar en signatur-sminkning som gör dig unik. Ett knallrött läppstift kan vara en detalj som gör att du sticker ut. Dessutom ska det vara nåt som framhäver dig utifrån ditt artisteri. Vem är du som artist? Vill du inte framhäva läpparna satsar du kanske på ögonbrynen. Tjocka och välformulerade ögonbryn kan också vara en god idé att framhäva. Våga skapa din egen look.