Se en musikal

Musik är som bekant något av det absolut finns. För den som även gillar scenföreställningar är givetvis musikaler i olika former det ultimata.

Sverige kan på många sätt sägas vara ett riktigt musikalland med otaliga föreställningar som sätts upp över hela landet.

Genom åren har vi ju också producerat en rad kända musikaler eller vad sägs som Chess, Kristina från Duvemåla och Mamma Mia.

Utöver det finns det ju även en rad kända utländska musikaler som till exempel Cats, Evita, West Side Story, Grease och Miss Saigon.

Numera finns det dessutom andra typer av musikaler än de i det mer klassiska formatet och det går faktiskt att hitta någonting för alla smaker.

För den som exempelvis gillar hiphop kommer det under året att gå en hiphopmusikal i Malmö, närmare bestämt på Malmö Dansteater. Bakom projektet står Gonzalo del Rio, även känd under namnet Gonza.

Gillar man rock så finns det som bekant ett antal olika rockmusikaler som till exempel Rock of Ages eller We Will Rock You, som är baserad på Queens låtar, vilket ju även namnet antyder.