Red Hot Chili Peppers – rockbandet som starkt influerat även hiphopen

Red Hot Chili Peppers är rockbandet som alltid vågat ta ut svängarna på ett extra funkigt sätt, både när det kommer till sång, musik och scenframträdande. Den som kan sin musik kan tydligt ana både rap och hiphop inspirerade partier i ett flertal utav bandets låtar och vem vet egentligen vad som har influerat varandra mest, Red Hot eller hiphopen? Det finns hur som helst starka kopplingar mellan detta rockband och hiphopens karakteristiska sound från främst 80- och 90-talet, något som varit både positivt för oss lyssnare och bandet som sådant, då det påverkat deras musikaliska alster på ett högst positivt sätt.

Vi på justdet.se tror att Red Hot Chili Peppers kan ha haft ett stort finger med i spelet när det kommer till att tända lågan hos en mängd nya rappare och hiphopartister världen över, som kanske aldrig annars hade fattat intresse för genren. Deras musik som blandar funkiga rytmer och skön rapp med vad man skulle kunna kalla mera traditionell rockmusik och sång, lär har skapat broar mellan rockmusik och hiphop på ett sätt som gynnat de båda.

De är alltid skönt att se artister som inte är rädda för att vara sig själva eller för att råka trampa i klaveret. Många artister är konstigt nog rädda för att sticka ut och tappa delar av sin cred, när artisteri på sätt och vis handlar om att just skapa uppmärksamhet. Det finns heller inget som är direkt intressant i musik som enbart apar efter och som aldrig vågar testa gränserna och se hur högt dess vingar kan föra den, då man i dessa fall lika gärna kan lyssna på ursprungskällan.

Den som missade bandet när de nyligen var och besökte oss på svensk mark har fortfarande en chans att se dem live i London under december månad. Men det gäller att smida sina planer snabbt, då den sista spelningen äger rum den 18:e december, och som vanligt är trycket efter biljetter starkt.