Petter

Petter Askergren är född 1974 i Stockholm, Södermalm och slog igenom med låten ”Mikrofonkåt” samt ”Vinden har vänt”. Han har sammanlagt givit ut åtta fullängdsalbum samt två samlingsalbum. Under 90-talet så tillhörde han hiphop-gruppen Sherlock och efter sitt genombrott har han drivit ett antal projekt bland annat med gruppen Natural Bond och producerat låtar med Fintelligens, en finsk hiphopduo, där även hans barndomskamrat Peewee var med och producerade. Under åren 1999-2005 ägde han och drev Bananrepubliken som var namnet på hans skivbolag.

Petters texter handlar ofta om honom själv och hans liv som i låten ”Krafter” där han rappar om sin ADHD. Numer uppträder han med DJ:n Sleepy och sitt band och av alla de liveartister som finns i Sverige idag är han en av de mest anlitade. Han medverkade i TV4s underhållningsprogram ”Så mycket bättre”. Han var även coach i programmet ”The Voice” ett sångtävlingsprogram, där han coachade sida vid sida med Magnus Uggla, Carola Häggkvist och Ola Salo.

Gillar du Petters stil så kan du få en ”Håll käften-burgare” och det finns även det vegetariska alternativet ”Ms Dixon’s Shroom burger” på hans restaurang ”Käk” som serverar snabbmat på Södermalm i Stockholm. Den öppnade 2013.