Musik till festen

Till festen så tillhör det att man serverar bra musik. Visst är gäster och mat också viktigt för festen, men vad är en fest helt utan musik? Här följer några tips på hur du kan göra din fest en av de bästa!!

Planering är nog en av de viktigaste sakerna inför ett party, visst en oplanerad fest kan vara hur skoj som helst men om man tänkt bjuda in några vänner till fest så är det en fördel om man har tänkt till lite och fixat det man behöver inför festen. Det är som sagt en del som ska ordnas, ska det exempelvis vara livemusik eller ska man kanske istället fixa DJ?

  • Det första du bör göra är att bestämma vilket datum festen ska vara och var den ska hållas.
  • Därefter är det dags att skicka ut inbjudningar till dina vänner med just plats och tid. Skicka inbjudan i god tid så det får tid att bestämma sig, men var också noga med att sätta  ett osa datum så att du i slutändan vet hur många som kommer komma.
  • Alternativt kan du göra ett Facebook Event och bjuda in den vägen. Fördelen med detta sätt är att du löpande kan uppdatera med mer information till de som valt att komma och de som eventuellt kommer dyka upp.
  • Fundera sedan på om du ska ordna med en DJ som kommer och spelar eller om ni löser detta själva genom en ljudanläggning och en Spotifylista, i allra största enkelhet.
  • Ljud och ljus går lite hand i hand när det kommer till en fest och vill man nå upp till nästa nivå så bör man även fundera på ljussättning. Här kan man med relativt små medel åstadkomma en hel del, vilket gör det extra värt att lägga lite fokus på.
  • Matmässigt så går det att anlita catering om det är många som kommer på festen. Finns dock inte riktigt ekonomi för detta från ditt eget håll, så går det faktiskt också bra att ta ut en viss avgift av besökarna som således täcker dina kostnader. Ingen kommer tycka att detta är varken snålt eller konstigt!

Ja, detta var några punkter som kan vara bra att tänka på vid planering av en fest, och även om vi tycker att musiken är det viktigaste, så vore faktiskt inte en fest speciellt trevligt utan gäster och något gott att äta, ju mer vi tänker på det! Lycka till med din planering av festen och även med själva tillställningen som sådan! Party on Wayne!!