Musik i Stockholm under 2016

Att gå på en konsert eller musikal är det speciellt nöje som man inte gör tillräckligt ofta. Musik är en stor del av varje människas liv och det är något magiskt över att se sin favoritartist uppträda live.

En av de bästa platserna i landet för att se många artister av varierande genrer är i vår kära huvudstad. Stockholm har flera bra scener och lokaler där man kan se nya artister och gamla favoriter.

Här nedan kan man läsa om några axplock som dyker upp på scen under den närmsta tiden:

Idag kan man se Deafheaven på Debaser Medis som ligger vid Medborgarplatsen. Deras album har fått lysande recensioner och blivit kallat för det bästa metalalbumet under 2015.

Den 29:e mars kommer norska stjärnarn Susanne Sundför till Cirkus. Hon har fått bra kritik för sin ljuvliga röst och hyllas som en av de mest inspirerade nordiska artisterna.

Den 10:e april dyker Miriam Bryant upp i huvudstaden och hon uppträder också på Cirkus. Bryant kommer från Göteborg och är på god väg att bli Sveriges nya popstjärna. Hennes låtar finns alltid på radion och hon gillar att göra sin röst hörd.

Och om detta inte vore nog kan man se PVRIS på Fryshuset den 17:e april. Det här bandet gör därmed sin första konsert i Sverige efter några lyckade uppträdande som förband. De kommer från Massachusetts, USA och slog igenom med sin stora hit ”White Noise”. De hette tidigare Operation Guillotine men bytte namn efter att ha hittat sitt eget, unika sound.