K-One

K-One, eller Hamed K-One Pirouzpanah som han heter, är en 34-årig stockholmare med persiska rötter. Han är en spännande rap/hip-hop-producent och låtskrivare. K-One är född 1979, uppvuxen i Stockholm och bor fortfarande i Vällingby. Han har tidigare arbetat hos Universal Music Publishing under perioden 2009-2012. K-One har även varit med och bidragit till Mellon år 2010 med den låt som Frispråkarn (en svensk rappare även känd som Håkan Bäckman) sjöng – ”Singel”. Den låten hamnade på sjunde plats i den svenska finalen. Det bolag K-One numera jobbar för är Warner Music Sweden. K-One finns både på Facebook och Twitter för den som vill följa honom på lite närmare håll.

Nu är K-One aktuell som en person som har bidragit till flera av de låtar i Melodifestivalen 2014 som det hittills gått mycket bra för. De låtar han bidragit till är Sanna Nielsens ”Undo”, Oscar Zias ”Yes We Can”, samt Alcazars ”Blame It On The Disco”, samtliga tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger. En populär kille i årets Mello, helt klart! Det finns dock några personer som har bidragit till ännu fler låtar; Linnéa och Joy Deb som har varit med och tagit fram hela fyra låtar, samt Fredrik Kempe, också med fyra låtar.

Men hur ser resultaten och chanserna ut för K-One då? Ja, det har faktiskt till och med gått så bra att samtliga låtar som han varit inblandad i har gått vidare till finalen! Dessutom visar oddsen på olika bettingsajter att åtminstone två av hans låtar är tippade som favoriter för att vinna finalen. Sanna Nielsen ligger allra bäst till med oddsen 1.80 och Alcazar inte långt efter. Oscar Zia är inte lika högt rankad, men är ändå med i den övre hälften med oddsen 25.0.

Oavsett vilken av de favorittippade artisterna som vinner är alltså chanserna goda att K-One är en av de producenter/låtskrivare som får se sin låt vinna i årets Melodifestival!