Doppelgangaz

Det var inte alltför länge sedan som vi här på Just Det av en lycklig slump råkade bekanta oss med den Amerikanska hiphop-gruppen Doppelgangaz. Självfallet har vi inte hjärta att hålla detta helt för oss själva så idag bjussar vi därför på ny och fräsch hiphop från det stora äpplet!

New York-rapparna Matter Ov Fact och EP bildar tillsammans hiphop-konstellationen The Doppelgangaz och många som rosar dom hävdar att de är här för att ta tillbaka musikgenren dit den hör hemma, långt bort från sliskig trap-rap och alldeles för mycket autotune i var och varannan låt. Grabbarna kör en lös och ledig street-stil, utan alldeles för mycket bling och onödigt krafs, men har även sina svarta mantlar som ett av sina främsta signum. De är helt enkelt coola på riktigt, och så är även deras musik.

Matter Ov Fact och EP bjuder oss lyssnare på oerhört svängiga beats (som de själva producerat) och en rap som både är lika avancerad sett till rimschemat som den är avslappnad och on point. De märks verkligen att dessa herrar inte längre kan räknas som några duvungar i gamet, men samtidigt känns de fortfarande hungriga och innovativa, och någonstans kan vi tycka att de numera börjar hitta sig själva på riktigt. Deras senaste albumsläpp Dopp Hopp är nämligen på en helt ny nivå, även om många av deras äldre alster inte heller är något att fnysa åt, snarare tvärtom.

Dopp hopp-albumet bjuder oss lyssnare på 15 stycken stekheta tracks och om du inte känner att du kan lita på vårt ord så kan du alltid själv lyssna och se på videon till E.W.W. som du hittar rakt nedanför. Lita på oss. Du har inte sett det sista av dessa dubbelgångare!