Att bli influerad av musik

Som musiker så finns det mycket att bli influerad av. Även fast man håller på med musik så har man säkert sina favoriter som man gärna lyssnar på när man inte musicerar själv. Det kan vara ett andningshål där man letar inspiration till nya låtar eller bara få slappna av och njuta av att någon annan spelar.

Även en duktig musiker bör få kunna hämta inspiration från andra. Så är det i många fall och flertalet yrken. En skribent kanske sneglar åt någon författare och får inspiration därifrån. En kock tittar på hur andra duktiga kockar lagar sin mat och experimenterar med recept från andra.

Som musiker så kan man blanda och ge mycket från olika musikstilar. Är man stenhård indiepop så kan man plocka inspiration från en hiphop artist och tvärtom. Många gånger så kanske man gör en annans stil till sin egen och implementerar den i den stil som man spelar.

Man kanske håller på med hiphop och stundtals blir inspirerad av en melodislinga från någon annan artist som inte gör hiphop. Det är ett skapande och man behöver verkligen inspiration många gånger för att kunna skapa något nytt även om man influerats av andra musiker.